Szakmai nap a Szent Gellért Fórumban

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlásában pezsgő szakmai élet folyik Herczeg Gábor nyári érkezése óta. Utánpótlás vezetőnk immáron kilencedik alkalommal tartott szakmai továbbképzést az utánpótlásban dolgozó edzőkollégák részére. A mostani alkalmat közösen vezették Szántai Leventével, akadémiánk pszichológusával. Az előadás témája a játékosaink önállóságának fejlesztése volt.

Herczeg Gábor az észlelés, döntéshozatal jelentőségére világított rá, majd az önkontroll és önreflexió területéről pszichológusunk osztotta meg észrevételeit a jelenlévő edzőkkel. Végül a két szakember együtt zárta le az alkalmat, az önállóságot és fejlődést segítő egyéni játékosprofil bemutatásával.

– A mostani, kilencedik alkalom, szakmai sorozatunk lényeges részét képezi. A kiindulópont, hogy globálisan nézzük a futballt, ami az észlelés, döntés, kivitelezés folyamatos láncolata. Miközben ezt mi, edzők szem előtt tartjuk az edzéseken és mérkőzéseken, az is lényeges, hogy a játékosok minél jobb minőségben tudják végrehajtani a futballpályán. Ehhez elengedhetetlen a játékos központú edzőfilozófia, amit nagyban elősegít az edzők megfelelő önismerete – fogalmazott utánpótlás szakmai vezetőnk.

Szántai Levente harmadik alkalommal tartott interaktív előadást a nyár óta tartó továbbképzéseken.

– Örülök, hogy Gábor lényegesnek tartja edzőink pszichológiai fejlesztését is. Ahhoz, hogy az edzőkollégák támogatni tudják játékosaik önállóságát, érdemes tisztában lenniük azokkal az értékekkel, amelyeket még fiatal játékosként kaptak saját edzőiktől. A megfelelő önismeret így hozzá segíti őket saját edzői filozófiájuk hiteles közvetítéséhez – osztotta meg gondolatait akadémiánk pszichológusa.

Forrás: https://www.szeged-grosicsakademia.hu/hir/1995/szakmai-nap-a-szent-gellert-forumban

Besorolás Bejegyzés, Szakmai előadások