Vélemények

"Azért kezdtem el Levihez járni válogatott úszóként, mert úgy éreztem a kelleténél többet
stresszelek, nyugtalankodok főleg versenyhelyzetekben. Nagyon gyakran előfordult, hogy a medencén
kívül is megjelentek negatív érzelmek nálam. Ez a nyugtalanság és folyamatos stressz érzés negatív hatással volt
a teljesítményemre, ezért úgy éreztem meg kell tanulnom profin kezelni és felkészülni ezekre a
helyzetekre, versenyszituációkra. Főleg egy közelgő, nagyon fontos verseny miatt. A folyamat során
felelevenítettünk több régi emléket amelyekből megtanultam erőt meríteni. Megtanultam használni az
autogén tréninget és különböző légzéstechnikákra is megtanított Levi, amelyek segítettek kezelni a
mindennapi feszültségeket és segítettek felkészülni a stresszhelyzetekre. Ezeken kívül
még imaginációs feladatokkal is felkészültünk a versenyre, amelyek során elképzeltem magam a
verseny különböző pillanataiban. Személy szerint nekem ez volt a kedvencem és nagyon jó hatással volt
rám. Nagyon sokat köszönhetek Levinek, sokkal jobban kezelem a stresszt és a negatív érzelmeket és a
legfontosabb, hogy sokat fejlődtem mint versenyző."

Jobb versenyzővé vált, kezelve a stresszhelyzeteketNándor, 17 éves válogatott úszó

"Azért kezdtem el Levihez járni, mert lett egy nagyobb sérülésem, ami hosszú rehabilitációval jár. A célom az volt, hogy miközben épülök fel, mentálisan erősebb legyek, és az esetleges gondjaimat meg tudjam valakivel beszélni, akiben teljesen megbízok. Fél évig jártam Levihez. Kipróbáltunk technikákat, az eredményesebb rehab érdekében. Az időbeosztásról is volt szó, ami rengeteget segített, hogy ne stresszeljek feleslegesen, megtanultam lazábban kezelni egy-egy szituációt. A foglalkozások során jobban megismertem magam, tudom mik az erősségeim, és tudom mit kell magamon fejleszteni annak érdekében, hogy jobb legyek. Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget!"

Hosszú sérülésen van túl, mentálisan megerősödveGergő, 18 éves labdarúgó

"Azért kezdtem el Levihez járni, mert fiatal kapusedzőként kommunikációs problémáim voltak serdülőkor elején járó kapusaimmal. Nehezen fogadtam el a hibáikat és türelmetlennek éreztem magamat bizonyos helyzetekben. A folyamat során megértettem, hogy egy korábbi edzővel való rossz kapcsolatom is hatással van a hibához való hozzáállásomban. Ezt jól átdolgoztuk és sokat beszéltünk a játékosokhoz egyénileg illeszkedő kommunikációról is. Sokat fejlődtem az elmúlt szezonban emberileg és edzőként is. Lazábban kezelem a szituációkat, nyitottabb vagyok a gyerekek felé és könnyebben rájuk tudok hangolódni. Azt veszem észre, a játékosok is jobban bíznak bennem, elfogadják, ha hibáznak. Türelmesebb vagyok és közelebb kerültem a kapusaimhoz."

Elfogadja kapusai hibáját, javult a kapcsolata tanítványaivalMarcell, 28 éves kapusedző

"Azért kerestük fel Levit, mert izgultam a mérkőzések előtt, féltem a hibázástól és alig irányítottam a kapuban. Az volt a célom, hogy bátrabb legyek a pályán és első számú kapussá váljak. Fél éven keresztül jártam Levihez és sokat erősítettük az önbizalmamat és az aktuális helyzetekre különböző stratégiákat alakítottunk ki. Az egyik kedvencem a dupla mérkőzés menedzsment volt, amit hatékonyan alkalmaztam, mikor heti két meccsünk volt. A relaxációs technikák hatására csökkent a mérkőzés előtti izgulás, ráadásul két mérkőzés kivételével végig védtem a tavaszt. Most már tudom motiválni a társaimat a pályán, konkrét az irányításom és a hibánál is biztatom őket. Arról is sokat beszéltünk, hogyan tudom hatékonyan beosztani az időmet, hogy a foci, tanulás mellett saját magamra is legyen elég időm. Sokat fejlődtem az utóbbi fél évben, amit neked is köszönhetek Levi!"

Sokat fejlődött fél év alatt és kezdő kapussá váltKristóf, 16 éves labdarúgó

"Azért kerestem meg Levit, mert post covid tünetek alakultak ki nálam, fájt a fejem, szédültem, koncentrációs problémáim voltak. Emellett nehezen jöttem ki az edzőmmel és csapatváltás előtt is álltam. Mivel ismertem Levit játékosként, hamar megtaláltuk a közös hangot és meg tudtam nyílni előtte. Beszélgetéseink hatására most már jobban ki tudom fejezni az érzelmeimet. Az is fontos volt számomra, hogy megértettem a saját viselkedésemet, az edzőmmel való kapcsolatomat. Könnyebbé váltam, a klubváltásom sikeresen megtörtént és még a párom is jelezte, pozitív változásokat vett észre rajtam. Köszi Levi!"

Túljutva a post covidon, sikeresen váltott klubotBalázs, 30 éves kézilabdázó

"Azért kezdtünk el Levivel dolgozni, mert kikerültem egy külföldi elit akadémiára és bár a kezdetekben rendben volt minden, aztán egyre kevesebbet játszottam. Ezt nagyon nehezen viseltem el. Beszélgetéseinken jó volt kiadni magamból a bennem lévő idegességet, csalódottságot. Levi megmutatta, hogyan tudok a teljesítményemmel válaszolni az engem ért kritikákra, hogy csak azért is megmutassam, mire vagyok képes! Köszönöm a segítségét."

Alkalmazkodott a labdarúgói légiós élethezPatrik, 17 éves válogatott labdarúgó

"Azért kerestük meg Leventét, mert lányunknál a covid időszaka után testképzavar alakult ki, keveset evett és rossz kedve volt. Kettejük kapcsolata lépésről-lépésre formálódott, sokat jelentett Levente támogatása ebben az időszakban. Aztán hirtelen jobban lett, mintha eldöntötte volna fejben, hogy változtatni akar. Most már újra tud örülni, rendesen eszik és a válogatottba is meghívták. Köszönjük Levente támogatását abban a nehéz periódusban, melyen keresztülment gyermekünk."

Kigyógyult a testképzavarból és válogatott lettDorka, 15 éves női válogatott labdarúgó

"Azért kerestem meg Levit, mert csapatunknak az utóbbi időben romlott a teljesítménye és nehezen találtam meg a közös hangot néhány játékosommal. Elsőként csapatépítő foglalkozásokat tartottunk közösen és a csapaton belüli szerepeket figyeltük meg Levivel. Ezeket utána át is beszéltük, megosztva a tapasztalatainkat. Sokat segítettek ezek a beszélgetések, mert megértettem milyen belső hajtóerő vezérli a játékosaimat, illetve mi a szerepük a csapaton belül. Következő lépésként elkezdtem a karakterüknek megfelelően kommunikálni a srácokkal. Rájöttem, hogy én is hibázhatok edzőként és ha ezt őszintén felvállalom a játékosok előtt, még inkább elfogadnak. A csapatban jobb lett a hangulat, a teljesítmény és a kapcsolatom is javult a nehezebben kezelhető játékosokkal."

Javult a csapat teljesítménye és az edző-játékos kapcsolatNándor, 25 éves vezetőedző

Szerencsésnek érzem magam, hogy Leventére esett a választásunk, amikor sportban jártas pszichológust kerestünk. Nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot, biztonságos, nyugodt légkört teremtett a beszélgetéseinkhez. Könnyű volt vele őszintének lenni. A beszélgetéseink inspiráltak, kihívások elé állítottak, és folyamatosan tágította a látókörömet, segített magamat is jobban megismerni. Egyre több összefüggésre világított rá, amelyek átsegítettek a nehéz helyzetekben, melyek hátráltatták a fejlődésemet. Az autogén tréning segítségével a továbbiakhoz is hasznos útravalót kaptam.

Fejődött mentálisan, leküzdve a nehézségeketZsombor, 14 éves kajakozó

Azért kerestem fel Leventét, mert karantén időszaka alatti bezártság miatt szorongásos problémáim jelentkeztek. A közös beszélgetések által egy olyan tér nyílt meg előttem, ahol nyugodtan el tudtam mondani az engem foglalkoztató gondolatokat. A találkozások alatt jobban megismertem magamat és ez nagyban segített abban, hogy jobban megértsem a gondolataimat is. A karantén időszakból kilépve úgy éreztem, változtatnom kell az élethelyzetemen. A változásokkal kapcsolatban is sok hasznos tanácsot kaptam, amiket alkalmazni is tudtam életem egyes területein. Továbbá úgy érzem, hogy ezek a találkozások megerősítettek abban, hogy tovább lépjek, tényleges változást hozzak az életembe. Ezeknek a változásoknak nagy részét sikerült megvalósítanom tanácsadás alatt, a családdal, barátokkal való kapcsolataimban, valamint az életvitelemre vonatkozóan. A találkozások alatt lehetőségem volt elsajátítani az autogén tréninget, melynek segítségével megtanultam jobban kezelni a szorongásaimat. Mindezek miatt hálás vagyok Leventének és ezúton is köszönöm a munkáját!

Karantén időszakában segített az autogén tréningTibor, 19 éves férfi

“A Leventével való közös munka életem egyik legmeghatározóbb folyamata volt, amelynek minden perce a fejlődésemet szolgálta, mint sportoló és mint ember egyaránt. Az elsődleges ok, amiért megkerestem őt az volt, hogy bármennyire is épül az életem a foci köré, soha nem tudtam magam jól érezni a pályán mérkőzések közben. Ez megakadályozott abban, hogy képességeimnek megfelelő teljesítményt nyújtsak. A tanácsadások során -amelyek 100%-ban online zajlottak- a sport mellett az élet más területeit is érintettük, amelyekről nyitottan és őszintén tudtam beszélni Levivel. Folyamatosan rávezetett a bennem rejlő megoldásokra, és minden alkalommal egyre jobban megismertem önmagamat és a működésemet. Hála a közös munkának, ma már eljutottam egy olyan pontra, ahol ugyanúgy jelen vannak a külső körülmények amelyek negatívan hatottak rám, azonban most már tudom őket olyan mértékben kezelni, hogy azok ne legyenek befolyással rám és a teljesítményemre. Jól tudom érezni magam a pályán. Ezúttal is még egyszer megszeretném köszönni Leventének a közös munkát és azt, hogy megtanított élvezni a sikert.”

Az online tanácsadások hatására megtanulta élvezni a versenysportotJózsef, 20 éves profi labdarúgó

"14 éves fiam a Felelősségérzet Fejlesztését Célzó Tréningprogram keretében vett részt Levente csoportfoglalkozásain. Lacinak nagyon sokat számít a csapat. Ezek az alkalmak segítettek benne, hogy nyitottabb legyen társaihoz. A tréningprogram egymás sikerének, kudarcának elfogadásában is segítette őt, emellett nagyobb mértékű felelősséget vállal csapattársaiért. A feladatok hatására nőtt az önbizalma, ami nemcsak a pályán, de az iskolában is megjelent. Köszönjük Levente munkáját."

A csoportfoglalkozások hatására nőtt gyermeke önbizalmaLuca

"Azért kértünk Levitől segítséget, mert társas kapcsolataimban problémák adódtak. Korábban már segített, így nem volt kérdés, hogy ismét hozzá forduljunk. A tanácsadásokon megtanultam relaxálni, és az engem zavaró dolgokat figyelmen kívül hagyni. Levi mindig kedves, megértő, és segítőkész volt. A közös munka során közvetlen, megnyugtató légkört teremtett, ahol gyorsan feloldódtam, és könnyen beszélni tudtam problémáimról. Összességében megint jó segítőt találtunk, mindent köszönünk!"

Újra megkereste, aktuális társas problémájávalÁdám, 14 éves labdarúgó

"Leventét egy olyan problémával kerestem meg,amely véleményem szerint rengeteg fiatal játékos gondja. Ez nem más,mint az időbeosztás és a mindennapokkal járó feszültség. Itt gondolok az iskolára,a sportra,a megfelelési kényszerre,a rengeteg impulzusra ami éri az embert a mindennapokban. Összesen kilenc alkalmunk volt együtt, melynek a 70%-a online keretek között zajlott a pandémia miatt. Megtanultam relaxálni, kielemezni és korrigálni olyan szituációkat, melyek az életben és a labdarúgás színterén is megjelennek. Számtalan dologra rávilágított, amely segíti a koncentrációt, az időbeosztást és azt, hogyan is vezessek le magamban akár egy edzést. Nem is gondolnánk,hogy egy edzés elgondolása fejben mekkora erőket mozgat meg és hogy milyen sok segítséget nyújt egy-egy passzolás vagy helyezkedés begyakorlása agyban. Olyannyira, hogy amikor visszatértem edzésre önkéntes karanténom után, éreztem a változást a gondolkodásomon. Sokkal jobban tudok koncentrálni és sokszor tudom már előre, hogy mi is fog történni a pályán. Nagyon hálás vagyok Leventének azért, hogy szánt rám időt és segített nekem."

Megtanította relaxálni, mentálisan edzeni és az idejét jól beosztaniGergő, 17 éves labdarúgó

"Nekem nagyon jól sikerültek a kezelések. Lekopogom, mióta voltam, nem tapasztalok szorongásomból adódó testi problémákat, mint előtte. Ezért nagyon hálás vagyok Leventének! De még szeretnem magam majd képezni tovább ezen a téren! Szeretném még jobban megérteni saját magamat. Nagyon megértő, türelmes segítséget kaptam! Mindenkinek csak ajánlani tudom!”

Szorongás oldásában segítettEdvin, 27 éves labdarúgó

„11 éves kisfiam iskolai beilleszkedési problémái miatt fordultunk szakemberhez. Már az első alkalmakkor kiderült, hogy jól választottunk. Levente nagyszerű segítő, kedvességével, közvetlenségével olyan légkört teremtett, melyben kisfiam gyorsan feloldódott, bátran beszélt félelmeiről, problémáiról. Megtanulta, hogy szorongásai, félelmei ellen ő maga is sokat tehet, azóta bátrabb, konfliktusait ügyesen rendezi. A tanácsadásokon tanult technikákat mai napig alkalmazza. A pozitív változásokat nemcsak az iskolában, hanem kortárs kapcsolataiban, felnőttekkel való viszonyában, és sportteljesítményében is tapasztaltuk. Mindezek miatt nagyon hálásak vagyunk, köszönjük!”

Levente nagyszerű segítőMária

„Azóta már a felnőtt futballban vagyok és azt tapasztalom, hogy sokkal gyakrabban kell felelősséget vállalnom. Érett döntéseket kell hoznom a csapaton belül, vagy a mindennapi életben. A foglalkozásokon tanult dolgok leginkább az új társaságba való beilleszkedésben segítettek, hogy könnyebben elfogadtassam magamat. Kezd tudatosulni bennem, hogy a kijelentéseim, véleményem és tetteim kisebb nagyobb súlyú következményekkel járhatnak, nemcsak magamra, hanem a csapatomra, környezetemre nézve is.”

Új társaságba való beilleszkedésben segítettBalázs, 30 alkalmas Felelősségérzet fejlesztését célzó tréningprogramban résztvevő U19-es csapat játékosa

„12 éves labdarúgó fiamnak fejfájási panaszai jelentek meg. Leventétől kértünk segítséget a panaszok okainak feltárásával, illetőleg azok kezelésére. Már az első alkalom után -kezdetben a pszichológus bevonásáért kevésbé lelkes fiam- nagy örömmel vett részt a beszélgetéseken. Meglepve tapasztaltuk, hogy 4-5 alkalom után a panaszok enyhültek, a gyermek attitűdje és játékteljesítménye pozitívan változott, sőt izgalommal várta az újabb alkalmakat. A 10. alkalom után úgy ítéltük meg, hogy Levente segítő szakértelme elérte a célját, a panaszok megszűntek. Leventében rendkívül jól képzett pszichológust, valamint kivételes embert ismertünk meg, hálásak vagyunk tevékenységéért.”

Rendkívül jól képzett pszichológusIstván