Csapatépítés és edzés egyben: Crazy Jump

Egy labdarúgó csapat életében (illetve bármilyen csoportnál, ahol közös célok vannak) fontos, hogy a csapat tagjai a feladat teljesítése mellett erős közösséget is alkossanak. A jó hangulat pozitív hatással van az eredményességre, egy összetartó csapat játékosai hatékonyabban teljesítenek a pályán és a civil életben is támogatják egymást.

Jól ismert és előszeretettel alkalmazott módszernek tekinthető ebből a szempontból a csapatépítő tréning. Főként a felkészülési időszakban tartott nagyszámú edzések monotonitása, a csapattársak jobb megismerése, illetve a bajnoki ritmusban egymást követő hétvégi mérkőzések okozta folyamatos nyomás esetén van szerepe az ilyen jellegű foglakozásoknak.

A Szeged Csanád Grosics Akadémia U14-es csapatával egy még kevésbé ismert csapatépítő tevékenységet próbáltunk ki. A Crazy Jump trambulinpark jelenleg Budapest mellett Szegeden működik és mi az egyik délutáni edzésünket cseréltük el erre a célra. Mint kiderült, ez a mozgásos foglalkozás felér akár egy kiadós edzéssel is, amellett, hogy az emelkedett hangulat, pozitív élmény garantált a sportolók számára.

Ez a típusú mozgásos tevékenység fejleszti a koordinációt, egyensúly érzéket és a fókuszált figyelmet. Emellett a core izmok erősítése révén javítja a testtartást, az ízületek rugalmasabbá tétele által pedig csökkenti az izomsérülések kockázatát. Ebből is látszik, hogy a trambulinozás amellett, hogy jó szórakozás szinte észrevétlenül fejti ki pozitív hatásait szervezetünkre.

Besorolás Bejegyzés