Játékvezető továbbképzés Szegeden

A Csongrád-Csanád Megyei Játékvezető Bizottság felkérésére workshopot tartottam, konfliktus kezelés témakörben.

Kezdésként a játékvezetői tevékenység során megjelenő, különféle viselkedésmódokról beszéltünk. Az elméletet követően csoportmunkában foglalkoztak a témával a résztvevők, majd közös alkotási folyamat keretében rajzot is készítettek. Érdekes volt számomra megtapasztalni, hogy játékvezető és játékvezető között is megjelennek kibékíthetetlennek tűnő konfliktusok, melyek kezelése bizonyos esetekben fokozott empátiát igényel.

A rajzokat megtekintve meg is szavazták a játékvezetők a leginkább kreatív alkotást

Ebédszünetet követően konfliktuskezelési csatornákat mutattam be a jelenlévőknek, majd egyéni feladat során önmagukat is értékelték játékvezetői szerepük szempontjából. A visszajelzések alapján hasznos önismereti hozadéka volt ennek a feladatnak, felismerve egy adott típusú kommunikációs csatormában való erősséget, illetve az esetleges fejlesztendő területeket. Az egyéni munka után párosával is megosztották egymással tapasztalataikat a résztvevők. Végül egy esetmegbeszélésre került sor, játékvezetői működésmódok és konfliktuskezelési csatornák gyakorlatban való alkalmazásával.

Hasznos volt az esetmegbeszélés is a játékvezetői továbbképzésen

A workshop legnagyobb tanulsága a különféle játékvezetői helyzetekhez való rugalmas alkalmazkodás és a konfliktuskezelési csatornák helyzetnek megfelelő kiválasztása. Öröm volt a szegedi játékvezető társadalommal közösen gondolkodni, érzéseket és tapasztalatokat megosztva együtt fejlődni! Köszönöm.

Besorolás Bejegyzés