Egyéni pszichológiai tanácsadás

Kognitív profil készítése és az eredmények alapján fejlesztésre irányuló tanácsadási folyamat Kognitív profil készítése és az eredmények alapján fejlesztésre irányuló tanácsadási folyamat

Hétköznapi életünk során és a versenysportban is fontos, hogy gyorsan reagáljunk a váratlan helyzetekre, illetve a rendelkezésünkre álló információk alapján jó döntéseket hozzunk. Számítógépes feladatok által lehetőség van a kognitív funkciók feltárására, ezt követően pedig fejlesztésre irányuló tanácsadást folytatunk.

Stresszhelyzetek hatékony kezelése a mindennapi életben és a versenysport világában Stresszhelyzetek hatékony kezelése a mindennapi életben és a versenysport világában

A stressz mindenki életében jelen van. Ön mennyire bírja a stresszt? Milyen stratégiákat alkalmaz stressztűrő képessége fejlesztésére? Számítógépes diagnosztikát követően személyre szabott stresszkezelő technikák elsajátítására van lehetőség. A tanácsadása fókusza ennek megfelelően a kiegyensúlyozottabb életvitel kialakítása, illetve a mindennapok során felmerülő problémák hatékonyabb megoldása.

Felelősségérzet és fejlődési szemléletmód kialakítása, fejlesztése Felelősségérzet és fejlődési szemléletmód kialakítása, fejlesztése

A felelősségvállalás- és fejlődési szemléletmód hiánya modern társadalmunk egy jellegzetessége. Felelősséget vállalni önmagunkért, döntéseinkért, viselkedésünkért. Hatékonyan kommunikálni szükségleteinket, mások érdekeit is szem előtt tartva. Hibáinkra fejlődési lehetőségként tekinteni és megfelelő erőfeszítéseket tenni kitűzött céljainkért. Ebben segíthet a tanácsadásnak ez a formája.

Teljesítménnyel kapcsolatos problémák korrigálása Teljesítménnyel kapcsolatos problémák korrigálása

Iskolai-, munkahelyi- és sportteljesítmény csökkenésével kapcsolatos problémák feltárása, majd a rendelkezésre álló információk alapján korrekciós irányelvek meghatározása. Cél ebben az esetben a teljesítmény javítása személyre szabott technikák elsajátítása révén, melynek segítségével hatékonyabb működési folyamat érhető el.

Teljesítmény fokozására irányuló tanácsadási folyamat Teljesítmény fokozására irányuló tanácsadási folyamat

Rendben van a teljesítménye, de úgy érzi, hogy többre képes? Mi az, ami gátolhatja ennek megvalósításában? Szeretné növelni teljesítményét, hatékonyabban menedzselve különböző életterületeit? A tanácsadás fókusza ebben az esetben a teljesítmény fokozása, a különféle életterületek harmonikus együttműködése mellett.

Egyéni pszichológiai tanácsadás